Založ si blog

Ochota nadovšetko

Každý to už zažil . Cestujete autom a zrazu na vás príde hlad. Je už ale pokročilejší čas a nájsť miesto kde by ste ukojili svoj žalúdok musíte hľadať dlho. Ale vlastne nie . „Tam pri Ružomberku ešte budú mať otvorené“ .Podnik menovať nebudem ale na Liptove je pomerne známy. Po ceste vygooglime, že zatvárajú až o 21:00.  Ideálne , veď je ešte len pol ôsmej. Prídeme, zaparkujeme a vchádzame do podniku v ktorom to veľmi nežije. Príde znudená čašníčka a my sa hladno vypytujeme na jedálny lístok. A tu prichádza odpoveď. „ My už nevaríme ! “   Moment, moment, moment . Tu niečo nesedí. Na dverách je napísané, že je otvorené do 21:00 takže ešte skoro 1 a pol hodiny.  „No ale viete …“ (ozaj vyčerpávajúca veta čašníčky) . Tak aspoň niečo z baru už keď tu sedíme. Ale čo od slečny nezistíme? Aj bar už že vraj končí…!

A práve pri tejto vete si zrazu nie ste istý či sa máte smiať alebo plakať. Hodinu a pól do záverečnej a už sa vlastne nedá nič objednať . Pripomenulo mi to scénku s Bolekom Polívkom a “pánem vrchním “ z  filmu Dedičství aneb… Sme už ale natoľko hladní a unavení po náročnom pracovnom dni, že sa nikomu nechce pustiť sa do hádky s čašníčkou alebo prosiť na kolenách kuchára aby nám ešte niečo uvaril .  Nemá to zmysel .

Nastupujeme do auta a v naozaj “vynikajúcej“ nálade to smerujeme k najbližšej pumpe , kde kúpime predražené bagety.

A prečo toto celé  píšem?  Myslíte si , že s takýmto prístupom v slovenských reštauráciách to niekam dotiahneme? Každý sa len sťažuje ako nemá zákazníkov , ako do jeho penziónu nikto nechce prísť . Uznajte sami. S takýmto prístupom? Náš zákazník náš pán? Hmm. Asi nie . Do nemenovaného podniku sa ja už určite nevrátim lebo na mne zanechal “vynikajúci“ dojem. Slováci sú veľmi pohostinní národ, ale prístup k zákazníkom majú vo veľa prípadoch otrasný.

Ako sa dá s takým prístupom budovať napríklad cestovný ruch, ktorý Slovensko tak veľmi potrebuje. Môj dojem je , že nie všetko je otázka peňazí ale hlavne prístupu. A s kvalitným prístupom prichádzajú aj tie často skloňované peniaze.

SASkáreň alebo výherný žreb v krabici od topánok

26.08.2019

Pri čítaní piatkovej pravdy (XXIX/196 z dňa 23.8.2019) som po článku na strane 2 takmer padol zo stoličky. Chvíľu som rozmýšľal, či sa nejedná o žart s nádychom čierneho humoru. Článok s názvom „Žrebovanie o Námestie SNP vyhrala SaS“ ma presvedčil, že morálka v súčasnej politike neexistuje. Práve zo spomínaného článku som sa dozvedel, aké úmysly majú [...]

Poučme sa z minulosti! (1. časť)

23.08.2019

Svetovo uznávaný britský historik Edward Gibbon vydal v rokoch 1776 až 1788 svoje najvýznamnejšie životné dielo “Úpadok a zánik Rímskej ríše “. To sa stalo celosvetovo uznávanou publikáciou s množstvom pozitívnych ohlasov. Tvrdí sa, že história sa opakuje a po takmer 250 rokoch je to zdá sa realitou. Gibbon spísal v 20 bodoch príčiny pádu Rímskej Ríše. V dobe, [...]

Strach

15.05.2019

Strach je slovo, ktorého sa všetci bojíme. Obchádza každého jedného z nás. Ten, kto tvrdí, že nie klame. Väčšinou ide ruka v ruke so zlým pocitom z… (dosaďte si čo len chcete). Napadlo vás niekedy prečo ste dostali strach? Odpoveď nie je vôbec zložitá. Strach máte jedine ak sa o niečo, prípadne niekoho bojíte. Vysvetlím na príklade. Keď máte strach že vás [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Matej Motyčka

Pohľad na udalosti mojimi očami

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 40854x
Priemerná čítanosť článkov: 2403x

Autor blogu

Kategórie