Založ si blog

Svet reklamy

 

 

Reklama nás stretáva dennodenne či chceme alebo nie. Ráno vstanete, zapnete rádio a v tej chvíli ste vtiahnutý do sveta reklám. V rádiu sa dozviete , čo dávaju večer na nejakej komerčnej televízií, aké si máte kúpiť auto alebo v akej banke si “výhodne“ požičať.

Oblečiete sa , vyjdete z domu a jedno z prvých vecí ,ktoré uvidíte ak bývate v meste bude bilboard. Dozviete sa aká je ideálna poisťovňa a v horšom prípade, keď sa zvolebnieva, sa na vás usmieva nejaký škaredý ksicht. Po príchode do práce (alebo hocikde inde) otvoríte prehliadač a už na vás vyskakuje otravná reklama na mobilného operátora.

Pri nákupe v obchode  kúpite radšej drahší čistiaci prostriedok , ktorý s úsmevom prezentuje v telke mladá gazdinka, ako ten lacnejší , ktorý môže byť mimochodom rovnakej ak nie vyššej kvality.

Prejde celý deň a večer si sadnete k telvíznym novinám .Po pár minútach ich ale preruší reklama. V súčasnosti najmódnejšia je tá na eurofondy .Videli ste ju už zrejme všetci. Pripadá mi trápne a choré keď sa peniaze míňajú na zbytočné reklamy v komerčných televíziach.

 

Eimagešte trápnejšie je však účasť detí v reklamách. A to nevravím len o tej na eurofondy. Urobte si pokus a počítajte v koľko reklamách hrajú deti. Nepáči sa mi to , lebo je to jedna z techník manipulácie. Ak totiž hociaký cicavec vidí mláďa , okamžite obmekne a je ľahšie prístupnejší. To je vedecky dokázané a tvorcovia takýchto reklám to veľmi dobre vedia.

Pocit, ktorý zažil každý je keď pri pozeraní reklamy zistí, že pozerá film. Reklama vložená do filmu je totiž tak dlhá, že keď sa zmení na film zabudnete , čo vlastne pozeráte. Všimnite si ako dĺžky reklám viac a viac narastajú. V minulosti neboli vložené reklamy vôbec potom bola vo filme vložená jedna reklama s dĺžkou cca 3-5 minút. A teraz? Bez problémou 4-5 reklám  s dĺžkou vyše 10 minút. Kvôli reklamám napriklad začínajú filmy nie o 20-tej ale až 20:30.

Keď na vás za večer už ôsmi krát kriči malý zelený mimozemšťan tak často aj napriek dobrému filmu televíziu vypnete. Priznajte si všetci, aj tí ktorí tvrdia že ich reklama neovplyvňuje, že sme vtiahnutý nedobrovoľne do akéhosi sveta. Reklamného sveta, ktorý funguje na podvedomej báze.

Deň za vami a pred spánkom si ešte pozrieť čo sa udialo na sociálnej sieti , kde sa ale  nechcene dozviete……………….. Dobrú noc!

 

 

 

SASkáreň alebo výherný žreb v krabici od topánok

26.08.2019

Pri čítaní piatkovej pravdy (XXIX/196 z dňa 23.8.2019) som po článku na strane 2 takmer padol zo stoličky. Chvíľu som rozmýšľal, či sa nejedná o žart s nádychom čierneho humoru. Článok s názvom „Žrebovanie o Námestie SNP vyhrala SaS“ ma presvedčil, že morálka v súčasnej politike neexistuje. Práve zo spomínaného článku som sa dozvedel, aké úmysly majú [...]

Poučme sa z minulosti! (1. časť)

23.08.2019

Svetovo uznávaný britský historik Edward Gibbon vydal v rokoch 1776 až 1788 svoje najvýznamnejšie životné dielo “Úpadok a zánik Rímskej ríše “. To sa stalo celosvetovo uznávanou publikáciou s množstvom pozitívnych ohlasov. Tvrdí sa, že história sa opakuje a po takmer 250 rokoch je to zdá sa realitou. Gibbon spísal v 20 bodoch príčiny pádu Rímskej Ríše. V dobe, [...]

Strach

15.05.2019

Strach je slovo, ktorého sa všetci bojíme. Obchádza každého jedného z nás. Ten, kto tvrdí, že nie klame. Väčšinou ide ruka v ruke so zlým pocitom z… (dosaďte si čo len chcete). Napadlo vás niekedy prečo ste dostali strach? Odpoveď nie je vôbec zložitá. Strach máte jedine ak sa o niečo, prípadne niekoho bojíte. Vysvetlím na príklade. Keď máte strach že vás [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Matej Motyčka

Pohľad na udalosti mojimi očami

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 40832x
Priemerná čítanosť článkov: 2402x

Autor blogu

Kategórie