Založ si blog

Cesta pravého muža

CESTA PRAVÉHO MUŽA

Čo je vlastne v súčasnej dobe myslené pri pojme pravý muž? V minulosti to bolo jasné. Bol to chlap, ktorý dokázal uloviť najväčšieho mamuta, spravil v osade najviac detí a dokázal zabiť všetkých, ktorí chceli ublížiť jeho kmeňu… Dnes však už žijeme v inej dobe, aj keď podstata v našich génoch sa verte či nie nezmenila. Napísanie článku na túto tému ma napadlo pri čítaní knihy Cesta pravého muža od Davida Deida. Podľa môjho názoru by to malo byť povinné čítanie v 3.ročníku na strednej škole. Človek sa nikdy nestotožní so všetkým, preto aj ja nemôžem súhlasiť s istými názormi v knihe, ale 90 percent je úžasných. Kniha popisuje hlavne správanie mužov k ženám, ale rozoberá aj základné postoje každého chlapa, jeho cestu. Niektoré kapitoly tejto knihy by mal človek nosiť vytlačené vo vrecku, aby po nich mohol hockedy siahnuť.

Ak ste muž, veľmi dobre musíte poznať ako vás dokáže rozhodiť nálada ženy. Jeden večer s ňou je úžasný, no na druhý deň je niečo zvláštne v povetrí. Vy neviete čo. Netušíte, ale serie vás to. Knihy, týkajúce sa osobnostného rastu, vzťahov a psychológie človeka čítam už dlhšie a celkovo sa vzdelávam v tejto oblasti, no dovolím si tvrdiť, že práve miniatúrne problémy vo vzťahu dokážu vyviesť z miery najviac. Nie hádka so ženou, nie nedostatok financií, nie problémy v práci… Ten pocit, keď neviete. Pri asi desiatom prečítaní spomínanej knihy mi to konečne došlo. Problém častokrát vlastne neexistuje. Je to len výmysel našej fantázie, ktorá vždy hľadá najhoršie možné scenáre a rozmýšľa a rozmýšľa a…. Skúste sa na to pozrieť z opačného pohľadu. Ste vy ten, ktorý má vždy len dobrú náladu a chuť rozprávať sa. Každý z nás má niekedy potrebu nekontaktovať okolie. Možno kvôli krátkemu spánku, možno kvôli množstvu práce alebo len tak!  Tento zdanlivo malinký problém dokáže zruinovať aj najzamilovanejšie páry. Problém keď si položíte otázku „prečo?“ a vo vnútri začnete fňukať. Teraz je úplne jedno či ste žena alebo muž. Skúste nabudúce namiesto položenia otázky Prečo je moja polovička dnes „divná“ radšej toho druhého objať a pobozkať. Myslím si, že to funguje oveľa lepšie ako riešiť problém, ktorý možno ani neexistuje.  Takéto pseudoproblémy sme ale neriešili vždy. V dnešnej dobe síce žijeme rýchlejšie, no napriek tomu omnoho pohodlnejšie. Naši dedovia a pradedovia jednoducho museli makať a hlavne nefňukali. Keď bolo treba ráno podojiť kravu, nepomohlo nariekanie, že sa vám nič nedarí. Zobrali ste sa a museli ste ísť, ak ste o tú kravu nechceli prísť. V prípade nás chlapov je „nariekanie“ fatálnejšie ako u žien. Muž má byť ten, ktorý je pevný za každých okolností, ten ktorý vedie a ochraňuje. Súčasná filozofia gender je preto úplne idiotska a chorá. Muž má mať svoju mužskú podstatu a žena ženskú. Správny chlap sa nemá nechať rozhádzať nepriaznivými okolnosťami, má byť vodca.  A nariekanie s vodcovstvom nemá spoločné absolútne nič.

Prečítali týchto pár riadkov. Možno hneď prejdete na ďalší článok a o hodinu už nebudete vedieť že ste dnes niečo čítali. Mohli by ste si však na moje slová spomenúť v nejakej záťažovej chvíli a verte či nie, racionálnejším prístupom k pseudoproblémom zlepšíte život nie len sebe ale aj svojej polovičke a vašej rodine.

SASkáreň alebo výherný žreb v krabici od topánok

26.08.2019

Pri čítaní piatkovej pravdy (XXIX/196 z dňa 23.8.2019) som po článku na strane 2 takmer padol zo stoličky. Chvíľu som rozmýšľal, či sa nejedná o žart s nádychom čierneho humoru. Článok s názvom „Žrebovanie o Námestie SNP vyhrala SaS“ ma presvedčil, že morálka v súčasnej politike neexistuje. Práve zo spomínaného článku som sa dozvedel, aké úmysly majú [...]

Poučme sa z minulosti! (1. časť)

23.08.2019

Svetovo uznávaný britský historik Edward Gibbon vydal v rokoch 1776 až 1788 svoje najvýznamnejšie životné dielo “Úpadok a zánik Rímskej ríše “. To sa stalo celosvetovo uznávanou publikáciou s množstvom pozitívnych ohlasov. Tvrdí sa, že história sa opakuje a po takmer 250 rokoch je to zdá sa realitou. Gibbon spísal v 20 bodoch príčiny pádu Rímskej Ríše. V dobe, [...]

Strach

15.05.2019

Strach je slovo, ktorého sa všetci bojíme. Obchádza každého jedného z nás. Ten, kto tvrdí, že nie klame. Väčšinou ide ruka v ruke so zlým pocitom z… (dosaďte si čo len chcete). Napadlo vás niekedy prečo ste dostali strach? Odpoveď nie je vôbec zložitá. Strach máte jedine ak sa o niečo, prípadne niekoho bojíte. Vysvetlím na príklade. Keď máte strach že vás [...]

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

Matej Motyčka

Pohľad na udalosti mojimi očami

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 40798x
Priemerná čítanosť článkov: 2400x

Autor blogu

Kategórie